Ga naar de inhoud

Een plaatje: Amalia aanwezig op galafeest kroonprins Christian

Amalia schittert op galafeest prins Christian van Denemarken

Een heel nieuwe generatie royals treedt naar voren nu ze de volwassen leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Dit weekend vierde de Deense prins Christan zijn 18e verjaardag met een groot gala. Kroonprinses Amalia was hierbij aanwezig en verscheen in de kleur die haar het beste staat: koningsblauw.

Is het geen plaatje? Kijk zelf.

Deense kroonprins Christiaan viert 18e verjaardag

De verjaardag van prins Christian, de zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, is uitbundig gevierd in Denemarken. De aanstaande Deense kroonprins Christian vierde, net als prinses Alexia, zijn 18e verjaardag. Het Deense koningshuis vierde het met een groots galadiner in de hoofdstad Kopenhagen. Op de gastenlijst stonden vele namen van royals en andere leeftijdgenoten van de jarige. Amalia (19) was ook bij deze feestelijke aangelegenheid aanwezig.

White tie en tiara’s

De gasten van prins Christian kwamen in ‘white tie’. Voor de mannelijke genodigden betekent dit een 5-delig rokkostuum met vlinderdas. De vrouwelijke gasten halen bij zo’n gelegenheid de prachtigste galajurken uit de kast. Meestal vergezeld van een tiara en de prachtigste sieraden, zoals hieronder te zien is bij Amalia. We zien haar stralen in een prachtige koningsblauwe jurk met bijpassende pumps.

Leuk weetje: Marjolein van den Brand van Voque Nederland weet ons te vertellen dat de jurk van Amalia een ontwerp is van modelabel Essentiel Antwerp. Prinses Elisabeth – die Amalia vergezelde op het galafeest van Christian – heeft dezelfde jurk ook, maar dan is de jurk in de kleur fuchsia. Niet bepaald de kleur voor onze prinses. Gelukkig droegen de prinsessen ieder een ander ontwerp.

Bekijk hieronder de vele complimenten die de prins en zijn gasten kregen en lees verder >>

Op de gastenlijst ook 200 niet-koninklijke gasten

Prins Christian verwelkomde op zijn feest niet alleen royals, maar ook een groot aantal niet-koninklijke gasten. Op de gastenlijst stonden 200 jongeren, die een afspiegeling vormen van de generatie van Christian. Leeftijdsgenoten die zich bijvoorbeeld verdienstelijk maken in de sport- en culturele sector of actief lid zijn van jeugdbewegingen of -organisaties.

Bronnen: HLN, RTL Boulevard, Voque Nederland.

Meer over: