Ga naar de inhoud

AI-modeshow Elon Musk maakt van wereldleiders karikaturen

Elon Musk

Elon Musk trekt weer veel bekijks op X. Dit keer presenteert hij op het platform een AI-modeshow modeshow. Daarin betreden wereldleiders als Poetin, Biden en Trump de catwalk als karikaturen van zichzelf. 

Poetin in regenboogjurk

Het is hoog tijd voor een AI-modeshow, meldt Musk op X. De Russische president Poetin is gekleed in een regenboogjurk. Dat kan niets anders zijn dan een verwijzing zijn het homofobe gedrag en beleid van de Russische dictator. Paus Franciscus komt voorbij in een hippe donsjas. Hij draagt een groot, sierlijk kruis in één hand en een wijwaterkwast.

Trump in gevangenisoverall en handboeien

Donald Trump wordt neergezet in een oranje Louis Vuitton gevangenisoverall en handboeien. Kan niet anders met de vele rechtszaken die de Republikeinse presidentkandidaat van Amerika aan zijn broek heeft hangen. Huidig president Joe Biden is te zien als een hulpbehoevend man in een rolstoel. Kamala Harris verschijnt als bikinibabe en Clinton De blauwe jurk van Monica Lewinsky.

Lees verder onder de video >>

Clinton in blauwe jurk van Monica Lewinsky

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama komt voorbij in meerdere outfits, waaronder een Goku-kostuum, een basketbaloutfit en in diverse op krijgers geïnspireerde uitdossingen. De voormalige president Bill Clinton zal zich weer achter de oren krabben. Hij wordt door Musk neergezet in een blauwe jurk verwijzend naar het Lewinsky-schandaal, waarbij de blauwe jurk met spermavlekken van Monica Lewinsky diende als bewijs.

Xi Jinping in teddyberen-kostuum

Ook Aziatische politiek leiders komen betreden de catwalk. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un ziet eruit als een hiphopper in een hoodie met een enorme ketting en de Chinese president Xi Jinping krijgt een een pak met teddyberen aangemeten. Facebook-oprichter Zuckerberg wordt weggezet als een aliën, iets waar hij vaak mee wordt vergeleken wordt. Nancy Pelosi, oud-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden draagt een pak, waarmee wordt verwezen naar het bedrijf NVIDIA. PelZe zou namelijk grossieren in aandelen in het bedrijf.

Bill Gates met blauwe laptop

De Tesla-baas is ook zelf niet te beroerd te catwalk te betreden. Hij verschijnt in een X-ondergoed, dat verandert in een astronautenpak. Bill Gates komt op met een laptop met daarop een blauw scherm, een verwijzing naar de wereldwijde computerstoring. Welke karikaturen zouden voorkomen uit een AI-modeshow met internationale artiesten? Wat maakt Musk daarvan? Wij zijn benieuwd.

Bronnen: X, De Telegraaf. Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Meer over: