Ga naar de inhoud

Last van een overvolle inbox? Meld je af voor ongewenste reclame en nieuwsbrieven

Update:
Ongewenste e-mail en nieuwsbrieven
In samenwerking met: Seniorweb

Zit je inbox dagelijks bomvol met schreeuwerige aanbiedingen en nutteloze nieuwsbrieven waar je geen interesse in hebt? Dan is het tijd om die reclamemails een halt toe te roepen. Dit doe je door je eenvoudig af te melden voor dergelijke e-mails. Lees dit artikel en voortaan is je inbox weer overzichtelijk, en mis je nooit meer de belangrijke mails en die leuke nieuwsbrieven.

Stop ongewenste e-mails en nieuwsbrieven, meld je af

Bedrijven zijn verplicht een afmeldoptie aan te bieden in hun e-mails. Niet iedereen is hiervan op de hoogte. Deze afmeldoptie, afmelden voor ongewenste reclame en nieuwsbrieven, is makkelijk te vinden, je moet het alleen wel even weten. We leggen het graag voor je uit.

Onderaan een e-mail vind je meestal een link met tekst als ‘afmelden’, ‘uitschrijven’, of ‘unsubscribe’. Klik je hierop, dan volgen de stappen om je af te melden. Soms leiden ze je door naar een bevestigingspagina waar je mogelijk een reden of eventuele voorkeuren moet opgeven.

Wat doe ik bij spam of phishing?

Wees wel voorzichtig met verdachte e-mails. Als het om spam of phishing gaat, is het juist niet verstandig om op een afmeldlink te klikken. Dit kan bevestigen dat jouw e-mailadres actief is, waardoor je mogelijk nog meer ongewenste berichten ontvangt. Meld deze berichten als spam en reageer er nooit op.

Geen afmeldoptie? Dit kan je doen

Soms ontbreekt de mogelijkheid om je af te melden, of is het verstandiger dit niet te doen. Hier zijn enkele oplossingen:

  • Verplaats naar de spam-map: Toekomstige e-mails van deze afzender komen dan automatisch in je spam-map terecht.
  • Blokkeer de afzender: Dit voorkomt dat je in het vervolg/in de toekomst nog meer e-mails ontvangt. Elke e-maildienst zoals Gmail en Outlook heeft een eigen manier om dit in te stellen.
  • Markeer als spam: Uw e-mailprovider herkent soortgelijke berichten beter als spam in de toekomst.
  • Gebruik filters: Stel filters in zodat berichten van specifieke afzenders direct in je prullenbak belanden.

Zeker weten of een mail echt is of niet? Word nu 6 maanden lid van SeniorWeb en stuur je mail in naar de SeniorWeb Phishingchecker. Je betaalt slechts 15 euro en het lidmaatschap stopt automatisch.

Zo blijft jouw inbox schoon en overzichtelijk zonder belangrijke e-mails over het hoofd te zien!

SeniorWeb voor computerhulp

Heb jij hulp nodig met je computer, tablet of smartphone? Word dan nu 6 maanden SeniorWeb-lid voor maar 15 euro. Klik op de button hieronder.

Ook leuk om te lezen: vind elk nummer terug door te neuriën.

Hoofdfoto: Canva.

In samenwerking met: Seniorweb

Meer over: