Ga naar de inhoud

Acda en de Munnik trekken groot publiek in Vondelpark

Update:
Acda en de Munnik gratis concert in Vondelpark

Acda en de Munnik trokken gisteren, tijdens het gratis concert in het Amsterdamse Vondelpark, veel publiek. Tussen het enthousiaste publiek bevonden zich veel bekende Nederlanders. Ondanks de warmte genoten de bezoekers zichtbaar van hun optreden.

Verrassing voor Fans

Het populaire hitduo kondigde enkele dagen geleden spontaan een gratis parkconcert aan. Deze aankondiging zorgde voor een stormloop van fans die vanochtend al vroeg naar het Vondelpark kwamen. Lange rijen stonden te wachten om een plekje te bemachtigen voor het optreden.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Eerdere succesvolle concerten

Dit is niet de eerste keer dat Acda en de Munnik dit kunststukje flikken. In 2014 gaven ze ook al een verrassingsconcert in het Vondelpark. Toen was er plaats voor 4.000 fans, maar liefst 10.000 mensen probeerden destijds een plekje te vinden. Ook vandaag was de opkomst overweldigend, met duizenden fans die het park vulden. Al vroeg stonden ze in lange rijen te wachten.

Lees ook: komen Nick en Simon teug als duo?

Gigantisch druk spektakel

Het concert van vandaag was opnieuw een gigantisch druk spektakel. De artiesten wisten met hun muziek een magische sfeer te creëren. Fans zongen uit volle borst mee en genoten zichtbaar van de optredens. Zowel jong als oud kwam samen om te genieten van de muziek van hun geliefde artiesten.

Steun van collega-artiesten

Ook andere Nederlandse artiesten kwamen om Acda en de Munnik toe te juichen. De collegialiteit en waardering binnen de muziekindustrie was duidelijk zichtbaar. Het concert werd zo niet alleen een feest voor de fans, maar ook een mooie samenkomst van muzikale talenten.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Verjaardag van het Vondelpark Openluchttheater

Het optreden van Acda en de Munnik viel samen met een bijzonder jubileum: de viering van het 50-jarig bestaan van het Vondelpark Openluchttheater. Dit theater, dat in de jaren 70 begon als een kleinschalig initiatief van hippiemuzikanten, is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een iconische plek voor gratis culturele evenementen.

Het podium dat in 1984 werd gebouwd en in 2004 werd gerenoveerd, heeft door de jaren heen duizenden artiesten mogen verwelkomen.

Discussie over stopzetting subsidie

Een belangrijk onderwerp van gesprek tijdens het concert was de stopzetting van de subsidie voor het Vondelpark Openluchttheater door de gemeente. Thomas Acda en Paul de Munnik vroegen tijdens hun optreden aandacht voor deze beslissing, wat leidde tot boos en teleurgesteld publiek.

Het theater ontvangt jaarlijks ongeveer 150.000 euro aan gemeentelijke ondersteuning, maar deze subsidie wordt voortaan niet meer geleverd. Dit roept vragen op over de toekomst van de gratis zomerconcerten die voor veel Amsterdammers een geliefde traditie zijn.

Bronnen: at5.nl, openluchttheater.nl, AD

Meer over: