Ga naar de inhoud

De 4Daagse 2024: getraind of niet? Schrijf je 12 februari alvast in

4Daagse

De grootste wandelprestatietocht ter wereld, De 4Daagse, is dit jaar van 16 tot en met 19 juli 2024. Het evenement verwelkomt meer dan 45.000 deelnemers van over de hele wereld. Om erachter te komen hoe groots het is moeten we allemaal minimaal 1 keer meelopen. Of op z’n minst de deelnemers aanmoedigen.

Schrijf je vanaf 12 februari al in. Lees hier alles over de start en bekijk de terugblik.

Nieuw: inschrijving met mogelijkheid tot overdragen startbewijs

Maandag 12 februari om 10.00 uur gaat de inschrijving van start voor de 106de editie van de 4Daagse. Grijp je kans in de 1e periode tot 1 maart, exclusief voor vorige deelnemers en jeugdigen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om je startbewijs over te dragen aan een ander, waardoor meer wandelliefhebbers de kans krijgen deel te nemen en jij niet hoeft te stressen als je het niet gaat redden of ziek bent.

Via Vierdaagse Lite: de voorbereiding met extra ondersteuning 

Dit jaar introduceert de 4Daagse een online voorbereidingsprogramma, de Via Vierdaagse Lite. Dit is ondersteuning voor zowel debutanten als wandelaars die extra ondersteuning nodig hebben.

Wat kost deelname aan de 4Daagse?

Na inschrijving ontvang je direct een ticket, maar startgroepen worden pas op 3 juni 2024 toegewezen voor een optimale wandelervaring. Het inschrijfgeld voor de 4Daagse 2024 bedraagt 115 euro met korting voor leden van Koninklijke Wandelbond Nederland.

Inwoners met een laag inkomen mogen gebruikmaken van de Meedoenregeling. Informeer bij je gemeente naar soortgelijke regelingen. Stichting De 4Daagse zet zich in om het evenement toegankelijk te houden.

Hoeveel km loop je per dag met de 4Daagse?

Bij de 4Daagse heb je de keuze om dagelijks 30, 40, of 50 kilometer te lopen. Je kiest de afstand kiezen op basis van je eigen voorkeur en fysieke conditie. Het is 1 van de aspecten die het evenement zo divers en toegankelijk maakt voor wandelaars van verschillende niveaus.

Hoeveel km trainen voor de 4daagse?

De benodigde trainingsafstand voor de 4Daagse kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je huidige conditie, ervaring met wandelen en de afstand die je van plan bent dagelijks af te leggen tijdens het evenement. Over het algemeen is het aan te bevelen om geleidelijk je trainingsafstand op te bouwen in de maanden voorafgaand aan de 4Daagse.

Hoe bereid ik me als deelnemer voor op de 4Daagse?

  • Een algemene richtlijn kan zijn om wekelijks tussen de 20 en 30 kilometer te wandelen.
  • Begin met kortere afstanden en verhoog geleidelijk de afstand naarmate je conditie verbetert.
  • Het is ook belangrijk om variatie in je training op te nemen, zoals heuvelachtig terrein en verschillende snelheden.
  • Zorg ervoor dat je comfortabele wandelschoenen draagt en luister naar je lichaam om blessures te voorkomen.

Het traject van de 4Daagse

Elke dag volgt de 4Daagse een unieke route door het Gelderse, Brabantse of Limburgse landschap, in de uitgestrekte omgeving van Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats centraal in de nabijheid van Nijmegen. Is de 4-daagse altijd dezelfde route? Ja, en zo wordt de 1e wandeldag aangeduid als De dag van Elst, de 2e als De dag van Wijchen, de 3e als De dag van Groesbeek en tot slot de 4e als De dag van Cuijk.

Zowel de start- als finish locatie voor deelnemers is de Wedren. Gedurende de 4Daagse zijn de routes gemarkeerd met gekleurde pijlen. De kleur van deze bewegwijzering correspondeert met de kleur van de polsband.

Mis de 4Daagsefeesten niet

In de 3e week van juli, naast de inspanningen van de wandelaars tijdens de Nijmeegse 4Daagse, is er ook ruimte om te genieten met vrienden of familie. De 4Daagsefeesten vormen het grootste evenement van Nederland, met Nijmegen als het bruisende decor en meer dan 1000 optredens op meer dan 40 podia. Tijdens de 4Daagsefeesten ontdek je Nijmegen op een unieke manier. Podia zijn verspreid over de hele binnenstad, verborgen in winkelstraten, parken, musea en zelfs parkeergarages.

Bekijk hier de terugblik op de 105de 4Daagse en lees verder >>

Lijkt het je leuk om deel te nemen, maar vindt je het ook spannend? Lees de verhalen van de deelnemers van vorige edities in Nijmegen van de 4Daagse en raak geïnspireerd!

Bronnen: Visit Nijmegen, 4Daagse.

Meer over: