Ga naar de inhoud

3D printer print nu ook woningen: dit is de toekomst van woningbouw

Update:
3D woningen

In de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven is een innovatief project gestart dat de toekomst van de bouwsector op z’n kop zet. Project Milestone. Dit bouwproject zet de standaard voor 3D printen woningen, waarbij moderne technologieën gecombineerd zijn met duurzaamheid, comfort en een tijdloos design. De verwachte voltooiing is 2025. Gaan we een heel nieuw tijdperk van wonen in?

Een baanbrekend project in de bouwsector

Project Milestone is een revolutionair initiatief in de wereld van 3D-printtechnologie. De oplevering van het eerste commerciële 3D-geprinte betonnen huis was in 2021. Deze laatste 4 huizen van project Milstone zijn naar verwachting in 2025 beschikbaar.

Porject Milestone zet hiermee de nieuwe standaarden op het gebied van comfort, energie-efficiëntie en esthetisch wonen.

De toekomst van 3D printen woningen: duurzaam en innovatief

Wat dit project uniek maakt, is de manier waarop de huizen niet alleen functioneel, ook duurzaam en energiezuinig zijn. De woningen zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan de hoogste normen van comfort. Terwijl ze tegelijkertijd duurzaam en toekomstbestendig zijn.

De bewoners van het eerste huis waren dan ook enthousiast over de rustige, lichte en gezellige sfeer van hun nieuwe thuis.

Architectuur die de tijd doorstaat

Het architectenbureau Houben/Van Mierlo heeft een futuristisch en tegelijkertijd tijdloos ontwerp gemaakt. Door de vrijheid van vorm, die de 3D-printtechnologie biedt, ontwerpen architecten nu huizen die als rotsblokken opgaan in hun omgeving.

Traditionele betonconstructies kenden veel beperkingen op het gebied van vormgeving. De vloeiende vormen en natuurlijke integratie maken deze huizen zo uniek.

Lees ook: Drijvende woningen: is dat de toekomst?

3D woningen, een thuis in Eindhoven

De woningen staan in het gebied Bosrijk, een deel van de wijk Meerhoven in Eindhoven. Dit gebied is als een beeldentuin, waar hoogwaardige architectonische projecten staan in een doorlopend landschap. De bewoners van Bosrijk zijn stedelijke nomaden die hun woning gebruiken als de basis voor een dynamisch leven met werk, recreatie en natuur.

Project Milestone laat zien hoe technologie, design en duurzaamheid samenkomen. De 3D-print woningen in Meerhoven bieden een kijkje in de toekomst van de woningbouw en zetten de toon voor wat mogelijk is in de komende decennia. De manier waarop we wonen in de toekomst staat op het punt radicaal te veranderen.

Bekijk hieronder de beelden van de primeur in Eindhoven, over het betonprinten van de eerste woningen in 2021 >>

Zien! Dit Hotel komt ook uit de 3D-printer

Niet alleen woningen, zelfs een heel Hotel komt uit de 3D-printer ‘rollen’. In Texas hebben ze deze primeur.

Bekijk de beelden hieronder >>

Bron: 3D printed house, PropertyNL.

Hoofdfoto: Voorbeeld van 3D-print in woning. Foto: Guido Kirchner/picture alliance voor Getty Images.

Meer over: