Ga naar de inhoud

10 gouden schoonmaaktips waarmee je veel geld bespaart

Update:
grote schoonmaak

Het schoonhouden van je huis hoeft niet duur te zijn. Met een beetje creativiteit en enkele huishoudelijke producten houd je je woning sprankelend schoon zonder je bankrekening te plunderen. We geven je 10 gouden schoonmaaktips die je veel geld bespaart.

10 tips besparen tijdens het huishouden

1. Maak je eigen allesreiniger

Commerciële allesreinigers zijn vaak duur, maar je kunt eenvoudig je eigen versie maken. Meng gelijke delen water en witte azijn in een spuitfles en voeg een paar druppels etherische olie toe voor een frisse geur. Deze oplossing is perfect voor het schoonmaken van aanrechten, tafels en andere oppervlakken.

2. Gebruik oude kranten om ramen te wassen

In plaats van dure papieren handdoeken of gespecialiseerde raamreinigers, kun je oude kranten gebruiken om je ramen te wassen. De inkt op kranten helpt bij het verwijderen van vuil en laat geen strepen achter. Meng gewoon water met een beetje azijn en gebruik dit met de kranten voor een streeploos resultaat.

Bloemenvazen schoonmaken met kranten

De tekst gaat onder het bericht verder >>

3. Baking soda voor tapijtvlekken

In plaats van dure tapijtreinigers, kun je baking soda gebruiken om vlekken uit je tapijt te verwijderen. Strooi wat baking soda over de vlek, laat het een paar minuten intrekken en schrob het vervolgens in met een vochtige borstel. Baking soda absorbeert de vlek en neutraliseert geuren.

Lees ook wat je nog meer kunt schoonmaken met baking soda.

4. gebruik citroenen voor glimmende kranen

Citroenen zijn geweldig om kalkaanslag en waterkringen van kranen en gootstenen te verwijderen. Snijd een citroen doormidden en wrijf de binnenkant over de bevlekte oppervlakken. Spoel daarna af met water en droog met een zachte doek voor een glanzende afwerking.

5. Koffiedik voor schurende reiniging

In plaats van dure schuurmiddelen, kun je koffiedik gebruiken om hardnekkige vlekken en aangekoekt vuil te verwijderen. Koffiedik is schurend genoeg om vuil te verwijderen zonder krassen te maken op oppervlakken. Gebruik het op pannen, fornuizen en gootstenen voor een grondige schoonmaak.

6. Hergebruik oude tandenborstels

Gooi je oude tandenborstels niet weg. Ze zijn perfect voor het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken zoals voegen, kraanhandvatten en de randen van je douche. Een oude tandenborstel is klein genoeg om in de kleinste hoekjes te komen en helpt je grondig schoon te maken zonder extra kosten.

7. Azijn voor schone vaatwassers

Azijn is een geweldige manier om je vaatwasser schoon en fris te houden. Giet een kopje azijn in een kom en plaats deze op het bovenste rek van een lege vaatwasser. Draai een volledige cyclus op de heetste stand. Azijn verwijdert vet, zeepresten en nare geurtjes, waardoor je vaatwasser weer als nieuw is.

8. Droogvellen voor stoffige oppervlakken

Droogvellen zijn niet alleen voor de was. Je kunt ze ook (daarna) gebruiken om stof van oppervlakken zoals plinten en jaloezieën te verwijderen. De antistatische eigenschappen van droogvellen helpen voorkomen dat stof zich opnieuw ophoopt, waardoor je langer van een schoon huis geniet.

9. Herbruikbare schoonmaakdoekjes

Investeer in herbruikbare microvezeldoekjes in plaats van wegwerp papieren handdoeken. Microvezeldoekjes zijn duurzaam, herbruikbaar en efficiënt in het verwijderen van vuil en stof. Ze kunnen in de wasmachine worden gewassen en opnieuw worden gebruikt, wat op de lange termijn veel geld bespaart.

Ontdek het verschil tussen de verschillende soorten schoonmaakdoekjes.

10. Zilver poetsen met tandpasta

Zilver poetsen met tandpasta stamt uit grootmoeders tijd. Hield oma de hand op de knip, dan werd er witte tandpasta gebruikt. Het werkt  simpel: doe wat  tandpasta op een oude tandenborstel en poets hiermee over het zilver. Op deze manier verdwijnt de doffe aanslag perfect. Spoel het zilver nog even schoon met water en wrijf het droog met een theedoek.

@papi_mami14

Niet meer bij de goudsmid om zilver te wassen😘😍#foryourpage❤❤ #fypシ゚viral

♬ TOP Musik – Mesaje Frumoase

Foto: Kiattisa Klamchan (Canva)

Meer over: